Flexisporten

Vind je het leuk om te bewegen op muziek en houd je van show sporten?
Maar wil je nog niet kiezen? Dan is het Flexisporten programma echt iets voor jou!

Visie

Door de focus te leggen op overeenkomende basis elementen van verschillende presentatiesporten, zorgt het Flexisporten programma er voor dat de beginnende, jonge sporter breed motorisch opgeleid wordt en ontwikkelen zij een steviger fundament voor hun sport naar keuze. Door de sporter op latere leeftijd te laten kiezen voor een sport, zal dit er voor zorgen dat de sporter met meer motivatie en plezier zal deelnemen aan de sport die het beste bij hun past.

Wat is Flexisporten

Het Flexisporten programma bestaat uit een samenwerking tussen 2 of meerdere verenigingen van verschillende sportdisciplines. Zij organiseren trainingen voor sporters die interesse hebben in presentatiesporten.

 • Doelgroep

  De doelgroep waar het Flexisporten programma zich op richt zijn jongens en meisjes tussen de 4/5-8 jaar, die geïnteresseerd zijn in het bewegen op muziek en houden van show sporten.

 • Focus

  De focus in het Flexisporten programma ligt op de basis elementen kracht, lenigheid en core-stability. Dit is de basis voor een gedegen fundament voor elke jonge sporter.

 • Trainingen

  De trainingen vinden afwisselend plaats in de zaal, het zwembad en (indien mogelijk) op de ijsbaan. Per locatie is dit afhankelijk van de samenwerkende verenigingen.

 • Programma

  Het programma bestaat uit drie seizoenen die gelijk lopen aan de schoolperiodes (september – juli).

  De drie periodes zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën:

  Seizoen 1: 4-6 jaar
  Seizoen 2: 6-7 jaar
  Seizoen 3: 7-8 jaar

Waarom Flexisporten

Het Flexisporten programma zorgt voor een breed motorische opleiding van de jonge sporters. Dit zorgt voor minder drop-outs, minder blessures, betere basis vaardigheden en meer plezier in het sporten.

De trainingen worden gegeven door opgeleide trainers. De trainers, van de betrokken disciplines, stemmen de trainingen met elkaar af en leren van elkaars kwaliteiten door samen te werken.

Sporters kunnen op een latere leeftijd kiezen welke sport het beste bij hun past. Ze maken kennis met verschillende sporten waarin de basis hetzelfde is. Hierdoor kunnen ze een keuze maken op basis van hun talent en voorkeur. Sporters zullen minder snel stoppen met de sport waar ze voor gekozen hebben.

De basis vaardigheden die aangeleerd worden zijn het fundament voor talenten die door stromen naar de topsport. Door het Flexisporten programma wordt de kwaliteit van het fundament verbeterd binnen verenigingen.

Meer info

Water icoon

Programma

Het programma wordt door de samenwerkende verenigingen bepaald, afhankelijk van de aantal sport disciplines die deelnemen in het Flexisporten programma. De basis van het programma is op elke locatie hetzelfde opgebouwd.

Ijs icoon

Samenwerking combinaties

Binnen het Flexisporten programma zijn verschillende combinaties mogelijk om het programma invulling te geven. Per locatie is het aanbod afhankelijk van de samenwerking en de wensen van de verenigingen.

Zaal icoon

Basis ontwikkelingsplan

Ter ondersteuning van het programma ontvangen alle trainers het basis ontwikkelingsplan. In het plan zijn de 3 basis elementen (kracht, lenigheid en core-stability), per sport discipline uitgewerkt met voorbeeld oefeningen en tips. Hierdoor ontstaat er een gestroomlijnd programma.